Ervaringen, wensen en behoeften van jongeren 16 – 23 jaar

In de adolescentie en jongvolwassenheid zetten jongeren stappen om hun eigen plek in de samenleving te verwerven. Voor jongeren die kampen met psychosociale problematiek is dit geen vanzelfsprekendheid. Deze jongeren kunnen moeilijkheden ondervinden bij het afmaken van een opleiding, het vinden en behouden van werk, zelfstandig gaan wonen, omgaan met geld en het aangaan en onderhouden van sociale contacten die vragen om professionele ondersteuning.

In dit onderzoek zijn de behoeften, wensen en ideeën van een groep jongeren (16-23 jaar) met uiteenlopende problemen op psychosociaal vlak geïnventariseerd wat betreft hulp en ondersteuning bij het realiseren van hun sociale maatschappelijke participatie. Klik hier voor de volledige rapportage.

Het onderzoek in deze rapportage is onderdeel van een groter onderzoek Participatie van jeugdigen met psychische of gedragsproblematiek beter ondersteund dat is uitgevoerd in de regio Amsterdam. Doel van dit onderzoek is bijdragen aan de verbetering van de ondersteuning van jongeren met psychische of gedragsproblemen in hun pogingen om een eigen plek te vinden in de maatschappij. Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de projectpagina.