Guido Walraven – Lector Dynamiek van de Stad

Sinds 2005 ben ik lector Dynamiek van de Stad bij Hogeschool Inholland en vooral actief in en rond Rotterdam. Bij het lectoraat doen we onder meer onderzoek naar jongeren en naar veerkracht en participatie van jeugdigen en andere groepen. Andere thema’s zijn stedelijk burgerschap, de veranderingen in het sociaal domein, sociaal ondernemerschap en sociale innovatie.

Toby Witte – Lector Maatschappelijke Zorg Hogeschool Rotterdam

Ik ben sinds 2011 als lector Maatschappelijke Zorg (risicojongeren) verbonden aan het kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam en intensief betrokken bij de regionale Werkplaats Sociaal Domein, Zuid-Holland Zuid. Naast diverse bestuurlijke functies ben ik o.a. hoofdredacteur van Journal of Social Intervention.

Judith van Vliet – Onderzoekscoördinator Rotterdam

Vanuit mijn opleiding als psycholoog en werkervaring op de gebieden van jeugdzorg en aanpak huiselijk geweld, ben ik bij het lectoraat Dynamiek van de Stad betrokken bij verschillende projecten rondom kwetsbare jeugd en de Werkplaats Sociaal Domein. Binnen Hogeschool Inholland geef ik vorm aan de ontwikkeling en uitvoering van onderwijs voor de opleiding Social Work in Den Haag en Rotterdam. Met deze combinatie van rollen probeer ik steeds zo veel mogelijk de verbinding te leggen tussen actueel onderzoek, professionalisering van het werkveld en het onderwijs aan onze toekomstige professionals. Binnen dit onderzoek ben ik onderzoekscoördinator in Rotterdam.

Jorn Woudstra – Onderzoeker

Ik ben Jorn Woudstra en werk momenteel een dag per week als docent-onderzoeker bij het lectoraat Dynamiek van de Stad en als zodanig betrokken bij het project Ondersteuning Jeugd in Overgang naar Volwassenheid. Daarnaast werk ik vier dagen per week als docent voor de opleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool Inholland. Bij de laatstgenoemde opleiding geef ik onder andere Jeugdrecht, Strafrecht en Staatsrecht. Ik heb Nederlands Recht gestudeerd en ik ben afgestudeerd in Strafrecht en Criminologie. Ik heb hiervoor onder andere gewerkt als medewerker voor de Kinder- en Jongerenrechtswinkel, als beleidsmedewerker bij het Openbaar Ministerie en als juridisch medewerker bij verschillende advocatenkantoren en als docent bij de HBO-opleiding Integrale Veiligheidskunde van Hogeschool Inholland.

Hafida El Gharbaoui – Onderzoeker

Ik ben Hafida El Gharbaoui en ik werk bij de Hogeschool Rotterdam. Vier dagen in de week werk als docent en houd ik me bezig met begeleiden, coachten en lesgeven aan derdejaars en vierdejaars. Een dag in de week werk ik voor het Lectoraat Maatschappelijke Zorg als onderzoeker.